Na de laatste drukte om mijn website af te maken en sinterklaas, voel ik nu dat het tijd is om te verstillen. We naderen in rap tempo het einde van het jaar en de heilige nachten komen eraan, de donkerste dagen van het jaar. Vroeger vocht ik altijd tegen het donker, wilde weer naar het licht. Maar nu kan ik echt voelen dat ik verlang naar de stilte en naar het donker. Met een kop thee en dekentje op de bank.

Navoelen wat 2018 allemaal heeft gebracht. Zachtjes afdalen van al die gedachten en gevoelens in het lege. Daar waar het echt stil is, zonder woorden. De spiraal die zo mooi naar binnen loopt. Dicht bij jezelf zijn, Zijn. Verzachten en lief zijn voor jezelf. Fijn om dat jezelf te gunnen in deze tijd van chaos en geleefd worden. Voelen wat belangrijk is voor jou en trouw blijven aan jezelf.

Om deze bijzondere tijd van het jaar ook in het gezin voelbaar te laten zijn, heb ik voor de kinderen een adventkalender gemaakt met in ieder vakje een klein kerstsymbool en op de kaartjes een fijne wijsheid of fijne tegoedbon om samen te zijn, zoals “Tegoedbon voor een vuurtje” of ” Tegoedbon voor spelletjes avond en extra lang opblijven”, omdat ik voel dat deze tijd van het jaar zo belangrijk is om de warmte als gezin te voelen, om samen te zakken in de stilte van het gezin. Even De buitenwereld laten voor wat ie is. De liefde voor elkaar, de verbinding, maar ook de aandacht en ruimte. Naar binnen gericht. Met opgroeiende kinderen sjouw je vaak van hot naar her met sporten, clubjes, vriendjes en vriendinnetjes. Super fijn natuurlijk, maar voor mij staat deze tijd van het jaar vooral in het teken van familytime en ruimte nemen om te zijn met wat er in jou is.

En, vandaag is het even stil. Neem ik de ruimte om te zakken in zachtheid en stilte. En wat voelt dat fijn.

Manon