Wanneer je stopt met zoeken om je heen

En je de beweging naar binnen maakt

Zul je jezelf ontmoeten, open, liefdevol, en genoeg

Omarm jezelf met alles dat er is

Je pijn, je verdriet, je vreugde, en je geluk

Met Hart en Ziel

Vanuit mijn diepste voel ik hoe belangrijk het is je te verbinden met jouw natuur. Wie ben jij? Wat is belangrijk voor jou? Hoe geef jij vorm aan wie jij ten diepste bent?

Een keuze niet maken terwijl je diep van binnen weet en voelt dat je een richting mag en moet kiezen voor je eigen levensgeluk. Wat dat betekent heb ik jarenlang mogen ondervinden en voelen. Toen ik 16 was had ik mijn eerste depressie. Jarenlang heb ik hiermee geworsteld. Ik sleepte me door de dagen heen. Ik had totaal geen connectie meer met mijn lichaam. Het bracht me wel van A naar B, maar voelen wat er zich afspeelde in mijn lichaam, en voelen wat ik nodig had, kon (en durfde) ik niet. Mijn lichaam ging protesteren. Ik had veel lichamelijke klachten, die mij met tijden letterlijk lam legden. Deze signalen had ik blijkbaar nodig om de beweging naar binnen te kunnen maken. Leren voelen en luisteren naar mijn lichaam, stil zijn. Langzaam maar zeker heb ik de connectie kunnen maken met mijn lichaam, durven voelen. Ervaren hoe mijn gevoeligheid me altijd in de weg heeft gezeten, hoe ik haar heb ontkend. En nu, zoveel jaren later, is mijn gevoeligheid mijn kracht geworden.

Wat mij enorm heeft geholpen is wandelen in de natuur, op blote voeten te lopen, leren over en werken met kruiden en etherische olie, meditatie, yoga, energetisch- en lichaamswerk. Hierdoor heb ik mijn lichaam en haar manier van communiceren beter leren kennen. 

Ik heb geleerd te leven met het ritme van de Natuur, de seizoenen, maar ook de maan. Alles in de natuur werkt cyclisch. Ook in mijzelf ervaar ik dat, bijvoorbeeld met mijn energie die de ene periode heel erg naar buiten is gericht en dan weer naar binnen en me uitnodigt om de verstilling op te zoeken. Het is geen constante lijn, maar een golvende beweging. In mijn zoektocht naar balans heeft het moederschap mij flink uitgedaagd.

Als moeder van 4 probeerde ik alle ballen hoog te houden om er vervolgens achter te komen dat dit een onmogelijke taak is, wanneer ik niet in eerste instantie goed voor mezelf zorg. Mooie en ook uitdagende leerlessen zijn het (geweest). En dan voel ik hoe belangrijk het is, te vertragen en te blijven voelen wat ik nodig heb, om me goed te voelen. Terug naar mijn basis. Een stapje terug doen uit alle hectiek en weer terug komen bij mijn  natuur, bij mezelf. Daar waar alles wat ik nodig heb al aanwezig is. Daar waar ik thuis ben. 

 In Liefde,

Manon 

Als je ziel vrij wil zijn

Los van alles

En toch in verbinding

Dan is daar moeder Aarde

Zij maakt alles lichter

Verzacht en draagt

Open je hart

En ontvang

De gift van

Het Leven